Risicokaart voortaan nog gebruikersvriendelijker

Het is zover: vanaf nu voldoet de Risicokaart aan de eisen van de huidige tijd. Dat betekent nog meer gebruiksgemak bij het raadplegen van dit wettelijk overheidsinstrument. Zo worden de geografische kaartgegevens sneller weergegeven en is er minder kans op foutmeldingen. Kortom, van professionele gebruiker tot geïnteresseerde burger, iedereen kan nu nog beter met de Risicokaart uit de voeten.

 

Grondige verbetering

Met de afronding van het project ‘Viewers en services’ zijn de functionaliteiten van de Risicokaart grondig verbeterd. Zo is de vormgeving van de website ‘opgefrist’ en zijn de zogenoemde viewers en services vernieuwd.

 

Wat zijn viewers en services?

  • De viewer is het onderdeel dat de opgevraagde data visualiseert op een geografische kaart,
  • de services zorgen voor de daadwerkelijke data: door te klikken op een kaart bevraag je via de services de database. Dat zie je als gebruiker alleen niet.

 

Toegankelijk
In de praktijk betekent dit dat u als gebruiker makkelijk kan in- en uitzoomen, de kaart verslepen of afstanden meten. Ook sluiten de (kaart)ondergronden aan op de Basisregistratie Geografische Topografie (BGT). Zo blijven de ondergronden actueel en blijven de gegevens van het RRGS (Register Risicosituaties Gevaarlijke Stoffen) toegankelijk.

 

Deze en komende periode werken we hard aan een duurzame toekomst van de Risicokaart.

 

De vernieuwde viewers zijn met de hoogste zorgvuldigheid samengesteld. Mocht u toch nog zaken zien die volgens u niet in orde zijn, neem dan contact op met de provinciaal beheerder of met de landelijk functioneel beheerders.