Binnenkort nog meer gebruiksgemak Risicokaart

Om te zorgen dat de Risicokaart blijft voldoen aan de eisen van deze tijd, is achter de schermen hard gewerkt aan verbetering van de functionaliteiten van de huidige Risicokaart. Deze verbeteringen hebben onder meer betrekking op het verbeteren van de website zelf (vormgeving), bijdetijdse viewers, vernieuwde services en het laten vervallen van gereedschappen die niet of nauwelijks gebruikt werden.

Sneller en actueler
In opdracht van de twaalf provincies is BIJ12 – de organisatie die het landelijk functioneel beheer voor de Risicokaart doet – verantwoordelijk voor de uitvoering van het project ‘Viewers en Services’:

- de viewer is het onderdeel dat de data op een geografische kaart visualiseert,
- de services zorgen voor de daadwerkelijke data: door te klikken op een kaart bevraag je via de services de database. Dat zie je als gebruiker alleen niet.

Deze vernieuwingen zorgen ervoor dat de Risicokaart een stuk gebruikersvriendelijker wordt. De viewers werken sneller en er is minder kans op foutmeldingen. De gebruiker kan makkelijk in- en uitzoomen, de kaart verslepen of afstanden meten.  Ook sluiten de (kaart)ondergronden aan op de Basisregistratie Geografische Topografie (BGT). Zo blijven de ondergronden actueel en blijven de gegevens van het RRGS (Register Risicosituaties Gevaarlijke Stoffen) toegankelijk tot de nieuwe Omgevingswet in werking treedt.

De planning is dat de aangepaste viewers en services in augustus live gaan.